10. Karavan radosti i prijateljstva

0

„Sportske igre mladih“ se ove godine organizuju u 25 gradova Srbije, između ostalih i u Boru.  Manifestacija je organizovana uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, ministarstva sporta i ministarstva prosvete. Glavni sponzor je Dunav osiguranje, a organizaciju igara u Boru pomogli su lokalna samouprava, gradski Sportski savez i Ustanova sportski centar.

BOR – Zbog nestabilnog vremena „Sportske igre mladih“ u Boru održane su u halama Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“, kao i u sali Mašinsko-elektrotehničke škole. Učestvovalo je 50 ekipa sastavljenih od dečaka i devojčica, uzrasta 2007.godište i mlađi. Nadmetali su se u atletici, malom fudbalu, basketu, u igru „Između dve vatre“. Sve u cilju promocije sporta, druženja i zabave.

„10. jubilarna sezona Karavana radosti i prijateljstva je počela još na Svetog Savu, 27.januara. Putovalo se širom Srbije. Imali smo ekološku radionicu, promovisali fudbal kao najmasovniji sport i Koka Kola kup kao najmasovniji amaterski turnir u ovom sportu za mlade. Grad i deca Bora su prijatelji Igara. Ovde su održani kvalifikacioni i regionalni turniri, a sada prvi put vaš grad je domaćin ovog svojevrsnog karavana sporta istakla je Daliborka Delibašić PR „Sportskih igara mladih“ pri kompaniji Dunav osiguranje.

Na ceremonijalu otvaranja u ime Grada Bora, pokrovitelja manifestacije u gradu prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević naglasivši da lokalna samouprava čini maksimalne napore da u saradnji sa sportskim ustanovama i organizacijama omogući što bolje uslove za bavljenje sportom.

„Ovo dešavanje pokazuje da Bor ima mladost i budućnost i da mi imamo zarad čega da budemo ponosni“ rekao je Janošević.

U timu sportista koji su prisustvovali donošenju i paljenju olimpijske vatre bile su kadetkinje reprezentacije Srbije iz Bora.

Pobednici ovog takmičenja stekli su pravo da učestvuju u završnici „Sportskih igara mladih“ 16. juna u Beogradu, a državno finale se održava 10.jula u Banji Ždrelo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *