37. Međunarodni festival „TIN 2016“

0

DONJI MILANOVAC – Ideja i cilj, da se izbore za prave muzičke vrednosti, daju šansu za uspeh talentovanoj deci i notama spoje mlade iz regiona i susednih zemalja, nastali su pre 36. godina, otkada se u Donjem Milanovcu održava Međunarodni festival zabavne muzike za decu i mlade „TIN“. Ove godine, 8. i 9. jula, biće održan 37. „TIN“ koji organizuje Centar za kulturu Donji Milanovac uz pomoć Opštine Majdanpek.

Prve večeri festivala, 8. jula, biće izabrana najlepša pesma regiona, a 9. jula je takmičenje za glavnu, Grand prix nagradu, i ostale nagrade u kategorijama deca i mladi, gde će biti izvedeno deset novih dečijih pesama i deset novih zabavnih pesama, praktično su to dva festivala u jednom. Na konkurs je pristiglo 47 radova, a od toga je izabrano 20 kompozicija„, rekao je profesor Nenad Ilijić, direktor festivala.

Pobednici će, prema oceni stručnog žirija, dobiti Grand prix u kategoriji deca i mladi, a osim glavnih nagrada dečiji žiri i žiri mladih odlučiće ko zaslužuje 1, 2, i 3. mesto u obe kategorije. Biće nagrađeni i najbolji aranžman i tekst. Sve izvođače pratiće hor „Devojčice sa Dunava“.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x4jkva8″ allowfullscreen ]
37. Međunarodni festival "TIN 2016", 04… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *