50. sednica Opštinskog veća: Usvojeno 10 predloga odluka

BOR – Članovi opštinskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici deset odluka, dok je predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekta povučen sa dnevnog reda na dodatno razmatranje.

Prema ovom predlogu ugostiteljski objekti koji su registrovani kao noćni klubovi mogli bi da rade od 21 sat do tri ujutru, sat duže u odnosu na dosadašnje radno vreme, dok bi ostali ugostiteljski objekti radnim danima mogli da rade do 23 sata, a vikendom do ponoći s tim što bi do kraja radnog vremena morali da završe i sređivanje pazara i ostale obaveze koje poslodavci imaju.

Usvojen je predlog pravilnika o kategorizaciji sportskih udruženja i o uslovima, kriterijumima, načinu i postupku sufinansiranja u oblasti sporta, kojim su propisana nešto drugačija pravila za bodovanje klubova i urađena dodatna objašnjena za način na koji klubovi treba da pravdaju novac dobijen po osnovu sufinansiranje iz lokalnog budžeta. Promene u pravilniku o kategorizaciji sportskih klubova su minimalne i tiču se samo bodovanja pojedinih sportova. Pravilnik i kriterijumi će se primenjivati već na narednom konkursu za sufinansiranje sporta, koji bi trebalo da bude ubrzo raspisan.

Prihvaćen je i predlog da se na osnovu zakona o javnoj svojini zgrada bioskopa da na korišćenje Centru za kulturu, a javno stambenom preduzeću da prostor koji inače koristi.

Usvojen je i predlog odluke o sistematizaciji i unutrašnjem uređenju Opštinske uprave u Boru, kojim se usaglašava broj radnika po sistematizaciji, sa maksimalno dozvoljenim po odluci Vlade Srbije. Neka radna mesta su izbrisna iz sistematizacije, neka spojena, a na nekim mestima je smanjen broj izvršilaca.

Članovi veća usvojili su i odluku da policijskoj upravi u Boru daju na privremeno korišćenje dva putnička vozila. O delu usvojenih predloga odluka, odlučivaće odbornici Skupštine opštine Bor na narednoj sednici,čije se održavanje očekuje početkom maja.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3z52oo“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *