6. avgust u Boru i Majdanpeku u znaku Danu rudara i RTB-a Bor

BOR – Obeležavanje šestog avgusta, Dana rudara i Dana Rudarsko topioničarskog basena Bor počeće sutra rudarskom budiliciom koja će tradicionalno obići sve delove opštine Bor. Zvaničan program svečanosti povodom Dana rudara biće održan u Klubu RTB-a Bor od 14 sati, kada će najzaslužnijim radnicima kombinata bakra biti dodeljene Šistove nagrade, a za goste, predstavnike društveno političkog i privrednog života Srbije pre toga će, u 12 sati biti organizovan obilazak pogona nove topionice i fabrike sumporne kiseline.

Od 21 sat u anfitetru Doma kulture u Boru biće priređen rok koncert grupe „Van Gog“ koji se završava svečanim vatrometom.

Dan kasnije, sedmog avgusta, za radnike koji su između dva Dana rudara otišli u penziju, u restoranu „Jezerce“ biće upriličen i tradicionalni svečani ispraćaj penzionera iz borskog dela kombinata bakra. 

I u Majdanpeku će na prigodan način biti obeležen sutrašnji praznik, Dan rudara. Kao i svakog 6. avgusta biće upriličen svečani ispraćaj radnika Rudnika bakra Majdanpek u penziju, a ove godine, između dva praznika, uslov za odlazak u starosnu penziju steklo je 11 radnika, medju kojima su i tri žene. Povodom 6. avgusta u foajeu Galerije Centra za kulturu bice otvorena izložba umetničkih fotografija Čovek na kopu Milana Klčeska, a u centru grada, od 21 sat Majdanpečane će zabavljati  Tropiko bend.  Obeležavanju Dana rudara prethodiće večeras jos jedan koncert, na kojem će nastupiti nekoliko lokalnih pank-rok bendova, kao i bend No control iz Petrovca na Mlavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *