Adaptacija infocentra i apartmana na Rtnju

Najviše posetilaca opština Boljevac beleži tokom leta, ali i tokom trajanja Crnorečja u pesmi i igri. Turistička organizacija ove opštine osim na pripremi ovogodišnje manifestacije radi i na poboljšanju kvaliteta i dostupnosti turističke ponude turistima iz zemlje, čemu će osim vaučera, doprineti i realizacija projekta o adaptaciji objekta na planini Rtanj u apartmane i turistički infocentar.

 

BOR – Da bi poboljšala ponudu i omogućila bolje informisanje i kvalitetniji boravak turistima, Turistička organizacija opštine Boljevac konkurisala je još jednim značajnim projektom kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kojim je planirana adaptacija objekta u naselju Rtanj, dobijenog od lokalne samouprave, u apartmane i info centar.

Krajem januara Ministarstvo je raspisalo ovaj konkurs za infrastrukturu. Mi smo se javili kako bi objekat koji smo dobili od Opštine, preuredili u dva apartmana i infocentar koji će biti jako značajan i pružiti sve informacije turistima. Rtanj je značajna turistička destinacija opštine Boljevac koju posećuje veliki broj turista iz zemlje i sveta i info centar će učiniti vidljivijom ponudu ovog dela opštine“, kaže Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije Opštine Boljevac.

Ove godine više turističkih poslenika iz Boljevca omogućava boravak turistima u ovoj opštini uz vaučere.

Osim Etno centra Balašević, boravak uz pomoć vaučera nudi i domaćinstvo Radivojević u naselju Rtanj. Plan je da i svi ostali objekti koji su uradili kategorizaciju uđu u program vaučera, kako bismo imali podatke o broju turista i prihodima od naplate boravišne takse, koja doprinosi realizaciji naših programa i promociji same opštine Boljevac“ dodaje Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije Opštine Boljevac.

Turistička organizacija uveliko radi i na pripremi ovogodišnjeg, ali i iduće godine jubilarnog 50. Crnorečja u pesmi i igri kao i na promociji ove manifestacije i opštine Boljevac u zemlji i inostranstvu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *