Alternativni smeštaj za stanare stare škole „3.oktobar“ u Boru

BOR – Pre više od mesec dana kompanija Ziđin uputila je zahtev Elektrodistribuciji da se obustavi isporuka električne energije stanarima stare škole „3.oktobar“ u Boru zbog računa koji su na mesečnom nivou dostizali i do milion dinara. Jedanaest socijalno ugroženih porodica koje tu žive u dosta lošim uslovima, nisu plaćale utrošenu energiju, a u prostorije koje su prilagođene za stanovanje uselili su se nakon što su iz njih izašli radnici RBB-a koji su tu, pre dvadesetak godina, bili smešteni do rešavanja stambenog pitanja. Ova zgrada od tada propada, a stanari, uglavnom socijalno ugrožene i porodice izbeglica, su tu bez zvaničnih papira i dozvola za stanovanje. Lokalna samouprava je ponudila rešenje.

Svi stanari koji žive u ovom objektu, a ne poseduju nepokretnu imovinu dobili su mogućnost da se presele. Grad Bor je obezbedio alternativni smeštaj gde su uslovi stanovanja povoljni, ima struje, a blizu je i autobusko stajalište. Alternativni smeštaj je ponuđen i stanarima zgrade broj 3 u ulici „Vojske Jugoslavije“ kojima je na sličan način obustavljena isporuka struje. U ovom trenutku na stanarima je odgovornost da li će prihvatiti smeštaj i preseliti se, jer drugog rešenja trenutno nema. U međuvremenu, na zahtev gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića nastavljena je isporuka struje stanarima zgrade do iznalaženja rešenja ovog problema. Gradonačelnik je uputio i zahtev republičkoj Direkciji za imovinu da se objekat stare škole „3.oktobar“, vrati u vlasništvo Grada“, naglasila je Jelena Ristić, član Gradskog veća u Boru.

Predloženi smeštaj u ulici „Save Kovačevića“ u Boru prihvatila je samo jedna porodica od sedam koje su ispunjavale uslov da se presele.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *