Ambiciozni planovi razvoja Biznis inkubator centra u Boru

BOR-U Biznis inkubator centru u Boru posluje devet preduzetnika Oni su u ovom objektu od samog otvaranja, mada je pravilnikom predviđeno da se nakon četiri godine osamostaljuju i iseljevaju. Kao takav izgubio je smisao postojanja i zbog toga je Grad Bor predložio da se izradi novi projekat o formiranju velikog biznis inkubator centra, ili tehnološkog parka

„Sve to zavisi od pregovora gradonačelnika sa predstavnicima kompanije „Srbija Zijin Cooper Bor“, Tehničkog fakulteta i Instituta za bakar. Ukoliko dođe do pozitivnih pomaka mi ćemo pristupiti izradi jednog takvog projekta. Dve lokacije su u planu, jedna je objekat „Centroistoka“, a druga prostor predviđen za industrijsku zonu“, rekao je Radoica Trailović, v.d. direktora Biznis inkubator centra.

Drugi prioritetni zadatak novog rukovodstva je otvaranje uslužnog centra za mlade. U tom objektu svi početnici u biznisu i agrobiznisu uskoro će  moći da dobiju pravovremene informacije o svim uslovima poslovanja.

Ovaj centar će biti smešten u prodavnicu „Centroistok“ na 2.kilometru. Takođe, Ministarstvo privrede je pokrenulo projekat o umrežavanju 20 od 57 inkubator cenatara u Srbiji. Borski inkubator centar je jedan od njih,“ dodao je Trailović.

Realizacijom ovih projekata, osim mladim početnicima, i onim starijim koji se bave inovativnom delatnošu, biće pružene odgovarajuće informacije posebno sada aktuelne o finansijskim sredstvima iz predpristupnih fondova. Postojeći biznis inkubator centar u Boru formiran je 2006.godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.