Anđelija Marković nova reprezentativka Srbije u tenisu

BOR, SRBIJA – Da se rad i upornost uvek isplati potvrđuje i priča Anđelije Marković, devojčice iz Bora koja je sa samo jedanaest godina postala  reprezentativka Srbije u tenisu. Ovu devojčicu, sa pet godina prepoznatu kao veliku nadu borskog tenisa, a danas uspešnu mladu teniserku, ni povreda koja je obeležila polovinu prošlogodišnje sezone, nije sprečila da niže pobede na mnogobrojnim međunarodnim turnirima.

Da jako sam ponosna na sebe, jer imala sam pauzu od skoro pola godine zbog povrede kolena, ali sam posle pauze uspela da ostvarim jako dobre rezultate, osvojila sam nekoliko turnira, postala prvakinja Beograda i odigrala polufinale državnog prvenstva do 12 godina i samim tim ušla u reprezentaciju i jako sam ponosna na to jer nisam stvarno očekivala ovakav uspeh„, kaže Anđelija Marković, reprezentativka Srbije u tenisu u kategoriji devojčica do 12 godina.

Iza ove vredne i uporne devojčice, koja je već posle dve godine bavljenja tenisom imala više od 15 medalja i isto toliko pehara, stoji veliki trud i rad. Ljubav prema tenisu donosi uspehe, a kako kaže, pomaže joj i da uskladi sve obaveze, pa dobre rezultate ostvaruje i u školi.

Naravno dosta truda i rada treba uložiti za ovakav uspeh i uglavnom stižem sve da završim i školske obaveze i da odradim dobro treninge i vrlo sam srećna zbog toga„, kaže Anđelija.

Posle uspešnog starta ovogodišnje sezone i ulaska u finale Međunarodnog turnira Tenis Europe Belgrade open za dublove, koje je održano početkom januara, Anđelijin cilj je kako kaže, pobeda na letnjem prvenstvu. Do tada joj predstoje brojna međunarodna takmičenja.

25. januara održaće se Europe Winter cup u Austriji, Srbija je A zona u kojoj je još sedam država. Konkurencija je izuzetno jaka ali mi ćemo dati sve od sebe i očekujemo najbolje rezultate. Ako budemo uspešno završili turnir u Austriji sledeće takmičenje biće u Velikoj Britaniji sredinom februara i to bi takođe trebalo da završimo kako treba„, dodaje Anđelija.

Pred ovom mladom i perspektivnom devojčicom, su ozbiljna takmičenja, ali i ozbiljni ciljevi.

Htela sam da odigram što više turnira i moj cilj je da postanem državna prvakinja do 12 godina na letnjem državnom prvenstvu„, kaže Anđelija.

Ovu vrednu i upornu devojčicu koja svoje detinjstvo posvećuje tenisu, odlikuje i veliko srce vrhunskih sportista, koji sa ponosom nose boje svoje zemlje.

Znači mi što sam ušla u reprezentaciju jer predstavljaću sebe i moj grad Bor, a pritom i moju državu Srbiju„, ističe Anđelija.

Da li će boranka Anđelija Marković biti buduće ime svetskog tenisa pokazaće vreme. Nama ostaje da je podržimo i poželimo svu sreću.

Anđelija Marković nova reprezentativka Srbije u tenisu, 21. januar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.