Apoteka „Krajina“ u Negotinu bez struje

0

NEGOTIN- Pored toga što su već mesecima ne primaju plate, zbog neizmirenih obaveza za struju, zaposleni u Apoteci „Krajina“, koja se nalazi u kompleksu negotinskog Doma zdravlja, od 21. aprila su u mraku. Zbog neizmirenih računa za električnu energiju objekat je isključen sa elektro mreže, a radnici koji bez obzira na probleme redovno dolaze na posao, prilagodili su se novonastalim uslovima pa od trenutka isključenja, pre skoro mesec dana, rade samo u prvoj smeni u vremenu od 7 do 15 sati. 

Apoteka ima nešto malo lekova na zalihama, ali nema struju i otežano radi s tim što su i građani tokom proteklog kriznog perioda izgubili naviku da navraćaju u nekada najveću i najopremljeniju gradsku apoteku. Zaposleni ne žele da daju izjave za medije jer veruju da će problem u koji su zapali biti prevaziđen i da će ga neko rešiti, mada ostaje nejasno ko će to uraditi i kada bi to moglo da se desi?

Od oko stotinu radnika „Apoteka Bor“, u Boru, Kladovu, Majdanpeku i Negotinu, koliko ih je bilo na početku finansijskog kolapsa u ovoj državnoj ustanovi čiji je osnivač opština Bor, dvadesetak ih radi u apotekama u Negotinu, u već navedenoj „Krajina“, koja ima i najdužu tradiciju, „Stevan Mokranjac“, kao i u apotekama u mesnim zajednicama Štubik, Jabukovac i Urovica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *