Besplatan doručak za medicinare i vojsku

ZAJEČAR – Građani koji su u svojim stanovima medicinare svake večeri sa svojih balkona pozdravljaju aplauzom, a Marko Duljaj vlasnik pekare „Kika“ iz Zaječara otišao je i korak dalje, pa je u znak zahvalnosti odlučio da cele nedelje ne naplaćuje doručak zdravstvenim radnicima i pripadnicima Vojske u svojoj pekari u krugu zaječarskog Doma zdravlja. Ovaj humani gest olakšao je ove teške dane medicinskim radnicima za koje izolacija ne postoji i koji su najizloženiji virusu Kovid 19.

Medicinski radnici koje smo zatekli u pekari kažu da im ova akcija puno znači.

 „Ovo je lep gest. Hvala vlasniku jer puno nam znači što neko poštuje ovo što radimo i naravno znači nam jer smo vezani za medicinski centar i što pekara uopšte radi u ovo vreme.“

Marina Živković, prodavačica u ovoj pekari rekla je da je ova akcija njihov doprinos borbi protiv Korone i znak podrške zdravstvenim radnicima i vojsci koji su angažovani u zaštiti svih nas.

Naša pekara „Kika“ na čelu sa Markom Duljajem, u toku cele nedelje deli doruičak zdravstvenim radnicima i pripadnicima vojske koji su tu za nas kad su nam najpotrebniji. Ovo je naš način da doprinesemo borbi protiv ove bolesti“, kaže Marina.

Akcija pekare „Kika“ primer je dobre prakse i solidarnosti sa onima koji rizikuju da budu zaraženi i bukvalno se bore za zdravlje i živote cele nacije. Kada bi svi sledili primer ovog preduzeća i svako u svom domenu dao svoj doprinos, lakše bi prebrodili celu situaciju i pobedili virus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.