Besplatna sterilizacija pasa i mačaka u Boru

BOR – Veterinarska stanica u Boru, u saradnji sa Udruženjem ljubitelja životinja „Borske šape“, počela je besplatnu sterilizaciju, pre svega pasa lutalica i mačaka, ali i vlasničkih pasa.

„Pozivam građane da se prijave jer postoji lista čekanja. Samo sterilizacijom je moguće da se broj pasa lutalica smanji“, kaže direktor Veterinarske stanice u Boru Branislav Ivanić.

Sterilizaciju pasa i mačaka, posredstvom donatora, finansira udruženje ljubitelja  životinja „Borske šape“. Za sada je broj životinja ograničen.

„Za sterilizaciju 12 pasa i mačaka sredstva su obezbeđena  zahvaljujući Udruženju za zaštitu životinja u Đorđevu kod Novog Sada, a za ostalih desetak od drugih donatora“, rekao je Nikola Nedeljković iz Udruženja „Borske šape“. Veterinarska stanica je izašla u susret time što je smanjila cene.

Interesovanje vlasnika za sterilizaciju njihovih ljubimaca u Boru i selima  je veliko.

„Zaista sam iznenađen brojem vlasnika. Uz medijsku podršku iskreno očekujem još veći broj građana“, kaže Nedeljković.

 Akcija je počela pre nekoliko dana i za sada ima desetak prijava za sterilizaciju kućnih ljubimaca. Prema procenama na području opštine Bor ima oko 1.000 pasa lutalica, od tog broja polovina je u gradu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *