Bespovratna sredstva za nabavku mašina za poljoprivrednike

SRBIJA – Za nabavku mašina i opreme za obradu zemljišta, ubiranje i skidanje useva, zaštitu bilja, podizanje novih i obnavljanje višegodišnjih zasada pod voćem i vinovom lozom, mogu se prijaviti poljoprivrednici, a konkurs za dodelu podsticaja biće otvoren od 1. do 15. juna.

Javni poziv raspisalo je Ministarstvo poljoprivrede, preko Uprave za agrarna plaćanja, pravo na podsticaj u fizičku imovinu imaju nosioci poljoprivrednog gazdinstva, a najviše se jednom korisniku može dodeliti 1,5 miliona dinara.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je u potpunosti realizovao investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara ove godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje. Podsticaji se utvrđuju u iznosuod 50 % od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 % od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi – navodi se u konkursu.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj dostavlja se poštom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravi za agrarna plaćanja.

Ukupno je za ove podsticaje namenjeno 700 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.