BOR – Snabdevanje grejanjem, vodom i električnom energijom je stabilno u borskoj opštini i sa njim nema većih problema, čulo se na sednici Štaba za vanredne situacije. Nekoliko većih ispada elektro sistema je zabeleženo oko božićnih praznika, kada je, uz jak vetar, temperatura bila veoma niska, ili su oni uglavom relativno brzo otklonjeni.

Sneg koji je padao prethodnih dana, najviše problema napravio je na seoskim rejonskim putevima.

„S obzirom na to da u opštini Bor ima oko hiljadu dvesta kilometara rejonskih puteva, Štab za vanredne situacije uputio je apel i dao nalog predsednicima seoskih mesnih zajednica da angažuju meštane da pomognu čišćenje snega traktorima, kako bi se ubrzalo raščišćavanje puteva. Nalog je dat i predsednicima saveta mesnih zajednica u gradu da skupštine stanara organizuju čišćenje snega ispred zgrada, jer je to njihova zakonska obaveza. Lekari Doma zdravlja su svakodnevno na terenu, dežuraju u ambulantama u selima po utvrđenom rasporedu, ali je u većini sela problem to što su ambulante veoma hladne, jer niko iz mesnih zajednica ne loži pre dolaska doktora, što više ne smemo da dozvolimo.“ – kaže Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor

Zbog snega i leda povećan je broj osoba koje se javljaju lekarima zbog uganuća ili preloma.

Inače, Sektor za vanredne situacije intervenisao je od početka godine 35 puta na području okruga: 33 osobe su evakuisane, a u saradnji sa hitnom službom medicinske pomoći bili su angažovani i u dostavi lekova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *