DONJI MILANOVAC – Dan Dunava, 29. jun, koji se obeležava u cilju podizanja svesti o očuvanju reke i racionalnoj upotrebi vodnih resursa, bogatim programom obeležiće i Turistička organizacija opštine Majdanpek. Ovogodišnji program počeo je 19. juna, različitim sportskim, kulturnim i zabavnim  dešavanjima, a centralna manifestacija „Aktiviraj se“ biće organizovana sutra kod pristaništa u Donjem Milanovcu. U jutarnjim satima u pristanište će stići kruzeri, nakon čega su, od 10 do 12 sati, planirani bal pod maskama za najmlađe, izložba radova dece sa smetnjama u razvoju, puštanje poruka u boci, kao i muzički program.
Turistička organizacija Majdanpeka ima najavu dolaska mnogih kruzera tokom leta, pa se očekuje dobra sezona i dolazak turista iz zemlje i sveta.
Dan Dunava je integralni deo saradnje podunavskih zemalja i proslavlja se u svih četrnaest zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kako bi se podigla svest o očuvanju reke i racionalnoj upotrebi vodnih resursa. U zemljama širom Evrope inicijator obeležavanja Dana Dunava je Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav, čija je misija da promoviše i koordinira održivo i integralno upravljanje vodama, uključujući i zaštitu, poboljšanje i racionalnu upotrebu voda.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2vs7xq“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *