Bor dobio Dom omladine

BOR – Bor je danas dobio Dom omladine. Nakon više  godina, a za samo mesec dana adaptirane su prostorije bivšeg TS-a i svečano predate borskoj  omladini na korišćenje. Sanaciju objekta finansirala je Opština Bor.

Ideja da Bor dobije prostor za omladinu javila se još pre nekoliko godina, a danas smo je realizovali. Ovo je prostor gde će mladi moći da se druže, da provedu vreme kvalitetno, izmđu ostalog, da se i afirmišu. Ovde će postojati posebna prostorija za bendove, za klub čitalaca, i mislim da je ovo veliki pomak za opštinu Bor, ali i celu istočnu Srbiju“, rekao je na prigodnom otvaranju predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Površina adaptiranog prostora je 200 metara. Po mišljenju mladih sasvim dovoljno za njihove,ali i aktivnosti drugih organizacija i udruženja.

Ovo je objekat za ceo grad, a izgradnju je podržala lokalna samouprava. Domom omladine može da se ponosiBor, ali i ceo region. U praksi on će funkcionisati po različitim modelima, ali uzori su Dom omladine Beograd i Omladinski centar Zaječar.I ostala udruženja će moći da koriste celokupan prostor“, dodao je Srećko Zdravković, Inicijativa „Mladi u Centru“.

Lokalna samouprava je za sanaciju prostorija, namenjenih mladima, izdvojila pet miliona dinara.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/HVR6_Cl0aqY“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *