Bor dobio pokretnu ambulantu za sterilizaciju pasa

BOR-Uz pomoć Grada Bora i međunarodne vladine organizacije za zaštitu životinja ETN iz Nemačke i velikih donatora iz inostranstva Javno komunalno preduzeće Treći oktobar dobilo je mobilnu ambulantu za sterilizaciju i kastraciju pre svega vlasničkih pasa. Na taj će se značajno samnjiti  nekotrolisano razmnožavanje pasa.

„Vozilo je jedmo od namoderniji. Vrednos same opreme je oko 8.000 eura. Poboljšavamo uslove za sterilizaciju na terenu,naglasio je Aleksandar Gajić menadžer Zoohigijenske službe JKP “3. Oktobar u Boru.

Udrženje „Borske šape“  godinama saradjuje sa Javno komunalnim preduzećem Treći oktobar i zajednički, uz podršku nevladinih organizacija iz Nemačke, postižemo dobre rezultate u cilju smanjenja pasa na ulicama“,dodala je Ivana Milićević, predstavnik „Borskih Šapa“

Grad Bor je u prethodnoj godini iz budžeta izdvojio 85 miliona dinara  za odštetu usled ujeda pasa. Samo jedna porodica je prijavila 21 ozledu. Zbog toga je lokalna samouprava u ovoj godini počela sistemski rešavati ovaj problem.

„ Doneti su odgovarajući pravilnici, izgrađen azil kapaciteta 250 pasa, raspisana javna nabavka za izradu projektne dokumentacije za izgradnju još jednog prihvatilišta za pse kapaciteta 200 pasa. Na taj način Bor će biti jedan od gradova u Srbiji sa najvećim smeštajnim kapacitetima za pse“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Takođe, dodao je Milikić, da bi se sprečile dalje zloupotrebe, vreme je da se u rešavanje problema pasa lutalica uključe javno tužilaštvo i policija i svi moraju da budu odgovorni za ono što rade.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *