Bor i NURDOR za decu obolelu od raka

BOR – U svetu se 15. februara obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno organizuje humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije, među kojima je i  Bor.

Na platou ispred Maksija u Boru, četvrtu godinu za redom, mladi Bora priključili su se akciji „I ja se borim“ i simbolično je poslali srce podrške za sve mališane koji se bore ili su izgubili bitku sa ovom bolešću. Cilj je da maligna oboljenja kod dece i problemi sa kojima se porodice obolelih suočavaju budu vidljiviji, ali i da se prikupe novčana sredstva prodajom simboličnih proizvoda koje izrađuju deca obolela od raka.

Od ovih sredstava prošle godine otvoreno je hemato-onkološko odeljenje Klinike za dečje interne bolesti u Nišu. Sredstva se prikupljaju i za novu, šestu roditeljsku kuću u Beogradu, kako bi se omogućio smeštaj roditelja dece koja nisu iz Beograda, a dolaze na lečenje. Sredstva se mogu donirati slanjem SMS poruke na broj 1150, a cena poruke je 100 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.