Bor kandidat za domaćina Balkanskog prvenstva u bodi bildingu i fitnesu 2020. godine

BOR- Grad Bor i Savez Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik potpisali su sporazum o kandidaturi grada bakra za domaćina 29. Balkanskog šampionata u bodi bildingu i fitnesu, koji je na programu 2020. godine. I lokalna samouprava i savez mišljenja su da Bor ispunjava sve neophodne uslove da bude domaćin velikog takmičenja i da se minulih godina već istakao vrhunskom organizacijom sportskih događaja, zbog čega je i dobio reputaciju dobrog domaćina.

„Grad Bor veoma dobro finansira i vodi računa o sportu. Definitivno ćemo se kandidovati iz mnogo razloga. Između ostalog, zato što imamo mnogo toga da prikažemo Balkanu, Evropi i svetu. Imamo da ponudimo i prikažemo i turističke potencijale i smeštajne kapacitete, imamo i ljude“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Potpisivanju sporazuma o podršci Saveza Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik prisustvovali su predsednik Saveza Goran Ivanović, sekretar Predrag Bićanin i selektor reprezentacije Srbije, Boranin Zoran Stojić.

„Nije lako organizovati Balkanski šampionat i primiti i prihvatiti 250 takmičara i delegata u ne tako lakom ekonomskom vremenu. Zahvaliću se gradonačelniku jer je uvideo značaj šampionata i za takmičare i za sam grad Bor. Mi kao savez ćemo se uključiti u organizaciju maksimalno, daćemo 200 odsto sebe. 15 meseci pre datuma održavanja Balkanskog šampionata mi smo došli na prvi sastanak i to govori o ozbiljnosti i Grada Bora i samog gradonačelnika i našeg Saveza. Imamo poverenja u gospodina Zorana Stojića i zahvaljujem svima koji su se uključili da ovaj Balkanski šampionat doživi potpuni uspeh. Želim da vas obavestim da imamo trenutno malih opstrukcija, problema od takozvanog „Bodi bilding i fitnes saveza Kosova“, prosto ne biraju sredstva da dođu do cilja i da se dočepaju tog Balkanskog šampionata. Nadam se da ćemo, kao što smo i do sada više puta pobedili, da ćemo i ovog puta pobediti i pokazati pravo sportsko lice i grada Bora i Republike Srbije a i našeg Saveza“, rekao je Goran Ivanović, predsednik Saveza Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik.

Odluka o domaćinu Balkanskog šampionata znaće se početkom naredne godine. Sledeće, 28. Balkansko prvenstvo na programu je u Grčkoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *