Slabo interesovanje za zimovanje

BOR – Zimski turistički centri u zemlji i inostranstvu otvorili su svoja vrata ljubiteljima skijanja i drugih popularnih zimskih sportova. Iako je ponuda aranžmana bogata, Borani međutim sve ređe zimuju.

Turističke agencije organizatori putovanja su se ove godine zaista potrudile da na tržište izbace veliki i zanimljiv program sveobuhvatni za turističke zimske destinacije. U ponudi ove godine su skijališta u Srbiji, Bugarskoj, Austriji, Sloveniji, Francuskoj, Italiji, zaista jako širok spektar ponuda, ali ono što bih ja sa žaljenjem istakla jeste da su Borani jako malo zainteresovani za ovaj vid putovanja. Ovakav trend se godinama nastavlja, jako je slabo interesovanje, bez obzira što postoji mogućnost uplate aranžmana na rate. Jednostavno možemo reći da Borani jako malo zimuju“, kaže Žaklina Tufonić, vlasnik agencije „Aster travel & trade“ u Boru.

Razlog sabog interesovanja, kako ističu turistički poslenici, je što su aranžmani za zimovanje u hotelima i planinskim odmaralištima za Borane i dalje skupi.

Cene su prilično visoke za naš standard. Najeftiniji aranžman na Kopaoniku za sedmodnevni najam apartmana košta od 150 do 300,350 evra na bazi polupansiona. U zavisnosti od toga da li su u cenu uključeni ski pas i velnes programi, cena se kreće i do 600 evra“, kaže Žaklina Tufonić, vlasnik agencije „Aster travel & trade“ u Boru i ističe da iako su u ponudi brojne destinacije i dalje je najpristupačnija Bugarska.

Za razliku od zimovanja, Borani, kao i drugi stanovnici Srbije, ipak izgleda više vole da letuju. Ovu činjenicu potkrepljuje veliko interesovanje za letnje aranžmane, od kojih je većina rasprodata još u oktobru.

Slabo interesovanje za zimovanje, 21. decembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=h1KYIlLf0Vg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.