„Borani za Bor“

BOR – Grupa građana „Borani za Bor“ uključila se u akciju pomoći Boranima za vreme vanrednog stanja. Uz pomoć humanih sugrađana prikupili su oko pola miliona dinara, a tim sredstvima kupili osnovne životne namirnice i higijenske proizvode za oko 500 paketa. Ove pakete narednih dana, članovi Grupe građana „Borani za Bor“, nosiće na kućne adrese socijalno ugroženih Borana, ljudi koji nemaju prihode kao i osobama sa invaliditetom, prevashodno deci. Inicijativa za pokretanje ovakve humane akcije potekla je od članova ove grupe građana koji žive u inostranstvu a želeli su da pomognu svojim sugrađanima u kriznoj situaciji i bar malo im olakšaju život u vanrednim okolnostima, rekao je Dalibor Jović jedan od organizatora akcije.

Grad Bor je pohvalio i ovu humanu organizaciju, a da bi sve mere opreza bile ispoštovane, opremili su volontere zaštitnim rukavicama i maskama.

Ovo je još jedan primer kako se uz dobru volju, zalaganje i trud, a pre svega humanost i ljudskost, može olakšati život ljudima koji su u velikim egzistencijalnim problemima, pa im vanredno stanje im još više otežava opstanak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *