Borska javno komunalna preduzeća spremno dočekala prvi sneg

BOR-Javna i Javno komunalna preduzeća u Boru spremno su dočekala prvi veći sneg ove sezone. Grejanje je bilo uredno, vodosnabdevanje redovno, putevi prohodni, ali problem je bila struja. U Boru je bilo pojedinačnih kvarova, međutim, veći broj sela i neki rejoni su ostajali bez struje. Grad Bor je uputio dopis Elektrotimoku u Zaječaru u kojem tražio povećan  broj ekipa na terenu.

Mnogo ima kablova i stubova koji su pali i pretio nam je raspad elektrosistema. Izašli su nam u susret, poslali ekipe, a mi smo angažovali naša preduzeća  i uspeli smo da održimo eelktrosistem , sve kvarove saniramo i dovedemo struju do svakog sela, kaže Branko Perić, zamenik gradonačelnika Bora.
Grad Bor je blagovremeno  preduzeo sve mere da bi javna preduzeća bila pripremljena i za veće vremenske neprilike. Prvi sneg je pokazao da je u tome uspeo.

Mi smo preduzeli sve što je u našoj moći da se pripremimo i prema mojim saznanjima zaposleni u javnim preduzećima su korektno završili svoj deo posla. Malo nam je bio usporen saobraćaj, ali putevi su bili prohodni. Veći problem nam je bilo pucanje granja, koje su borski komunalci odmah počeli da otklanjaju“, dodaje Danijel Aleksić, član Gradskog veća.

 Ekipe Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar su nastavile da saniraju posledice nevremena. Uklonjeno je polomljeno granje na najkritičnijim mestima u gradu, ali posla ima još, jer gotovo da nema stabla koje ledena kiša na neki način nije oštetila. Očekuje se da će borski komunalci ovaj posao privesti kraju tokom naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *