Borska komunalna preduzeća mogu da povećaju cene usluga do 30 odsto

0

Javno komunalna preduzeća u Boru moći će cene svojih usluga prema građanima da povećaju maksimalno do 30 odsto. Iako je traženo znatno veće povećanje, članovi Gradskog veća u Boru dali su saglasnost na ovakvu odluku, o kojoj će se u narednom periodu voditi javna rasprava.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na sednici zaključak kojim se dozvoljava povećanje cena komunalnih usluga u Boru za maksimalno 30 odsto.

Prema predlozima koje su dostavili direktori „Toplane“, „Vodovoda“ i „3. oktobra“, da bi se postigla ekonomska cena usluga, grejanje bi trebalo da se poskupi za više od 150 odsto, isporuka vode za 80, a usluge „3. oktobra“  za 50 do 150 odsto. Ovi predlozi nisu prihvaćeni, već su sa zaključkom o mogućem povećanju cena do 30 odsto, vraćeni nadzornim odborima na razmatranje. Kada ovaj deo procedure bude završen, biće pokrenuta javna rasprava, a nakon toga će o povećanju cena ponovo odlučivati Gradsko veće i odbornici Skupštine grada Bora.

Kako se čulo na sednici, povećanje cena je neophodno zbog povećanja osnovnih troškova, pre svega zbog poskupljenja struje i goriva. Cene komunalnih usluga u Boru nisu menjane od 2019. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *