Borska toplana spremna za početak grejne sezone

0

Grejna sezona u Srbiji zvanično počinje 15. oktobra. U borskoj Toplani kažu da su spremni za početak grejne sezone, koja će u Boru ove godine biti drugačija u odnosu na prethodne, jer je promenjen energent i prerađeni su pogoni.

BOR – Grejna sezona u Boru počeće 15. oktobra, kako je predviđeno republičkom i gradskom odlukom, kaže v.d. direktor JKP „Toplana“ Bor, Igor Janković.

Od ove sezone, ugalj se više neće koristiti kao energent, već se prelazi na komprimovani gas. U prethodna tri meseca kotao tri koji je bio predviđen da radi na mazut je potpuno remontovan, omogućeno je da kao energent koristi gas ili mazut i testiran na puno opterećenje pritiska i on će biti glavni kotao za grejanje grada snage 56 megavata.

Postavljena su i dva manja nova kotla na gas od po 17 megavata, merno regulaciona stanica za gas, ceo sistem je povezan i testiran, tako da je pogonsko postrojenje spremno„, kaže Janković.

On naglašava da su hladne probe završene, proboji koji su se pokazali su sanirani i mreža u gradu je pod pritiskom. Sledi postepeno zagrevanje celog sistema, kako bi od 15. oktobra Borani, koji su priključeni na daljinsko grejanje, imali tople radijatore, kažu u borskoj Toplani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *