Borske gimnazijalke plasirale se na republičko takmičenje iz matematike

BOR – Na okružnom takmičenju iz matematike dve učenice Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru postigle su odlične rezultate i osvojenim prvim mestom plasirale se u viši rang takmičenja. Za republičko takmičenje pripremaju se Ivana Milićević iz četvrtog i Angelina Dimitrijević iz trećeg razreda, a njihovi mentori su profesorke matematike Ivana Milićević  i Sanja Ilić Stojanović.

Zadaci na republičkom takmičenju će sigurno biti teži od testa sa okružnog, što se i očekuje na republičkom nivou, pa pripreme uveliko traju“, kaže Angelina Dimitrijević, koja voli matematiku i iz ovog predmeta se takmiči još od osnovne škole.

Učenici borske gimnazije već godinama ostvaruju uspehe na takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka, a samo iz matematike ove godine plasman na okružno takmičenje ostvarilo je 11 đaka“, ističe profesorka Sanja Ilić Stojanović.

Obzirom na dosadašnje rezultate sa takmičenja iz matematike, ali i intenzivne pripreme, borske gimnazijalke i njihove profesorke očekuju dobar plasman na republičkom takmičenju sredinom marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.