Borski Biznis inkubator centar značajan za razvoj preduzetništva

BOR – Jedan od 20 učesnika projekta EU BID, kojim Evropska unija pruža podršku razvoju biznis inkubator centara od ukupno 57 centara sa područja Srbije, jeste i borski Biznis inkubator centar, koji je kako je istaknuto, jako značajan za Bor u pogledu razvoja privrede.

U Boru imamo veoma visok stepen razvoja industrije, koja traži nižu i prateću privredu koja može da zadovolji potrebe teške industrije rudarstva ali i da se razvijaju i druge privredne grane. Pre nekoliko meseci posetili smo hrvatske biznis centre i industrijski park i videli ove modele po kojima je upošljeno 1500 ljudi” istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Trenutni kapacitet Borskog biznis inkubator centra je potpuno ispunjen.

Naš Biznis inkubator centar je preživeo i uspeo da ostane tržišno aktivan. Danas u njemu radi 10 preduzetnika i ono što moramo učiniti u narednom periodu jeste da povećamo broj mesta za korisnike ovih usluga. Takođe moramo znati da je ovo jedna od stepenica u razvoju preduzetništva i da moramo razmišljati i o tome da smo dužni da omogućimo i onima koji su prevazišli inkubaciju da mogu da nastave da posluju u nekim drugim proizvodnim sistemima. Mi imamo Centroistok, objekat koji je u vlasništvu grada zajedno sa malim vlasnicima, gde u narednom periodu razmatramo da postojeće hale Centroistoka stavimo u funkciju budućeg Biznis inkubator Centra. To upravo zavisi od ovakvih sastanaka na kojima ćemo definisati politiku razvoja Biznis inkubator centra u Boru odnosno nekog industrijskog parka ili kako to već budemo videli”, dodao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Projekat EU BID ima tri faze. Nakon analize stanja i rada biznis inkubator centara, biće odlučeno kojih deset biznis inkubatora će biti tehnički podržano. Kako bi se oni bolje funkcionisali biće omogućeno njihovo umrežavanje kao i podrška kroz javno privatno partnerstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.