Borski kafići spremno dočekali otvaranje

BOR – Restorani i kafići od danas ponovo rade, ali uz posebna pravila. Na otvorenom u baštama pravila su držanje socijalne distance i korišćenje zaštitnih  sredstva – maski i rukavica. Šank i ostale radne površine, kao i stolovi u baštama, moraju biti redovno dezinfikovani, na ulazu dezo – barijera a osoblje je takođe u obavezi da nosi maske i rukavice. Neki kafići i restorani u Boru radili su i u međuvremenu kućnu dostavu hrane, ali su mnogi bili kompletno zatvoreni, pa su jedva dočekali da se vrate na posao.

Vlasnici kafića kažu da je duga pauza u radu bila pogubna za finansije i da će trebati nekoliko meseci da se oporave od tog gubitka. Mere po kojima sada rade takođe mnogo umanjuju pazare jer je smanjen broj gostiju koji mogu da procirkulišu tokom skraćenog radnog vremena.

Borani su se uželeli društvenog života i izlazaka, pa nekima ni danšnje vetrovito i hladno vreme nije smetalo da izađu i posle više od mesec dana popiju kafu u bašti omiljenog kafića. Kažu, jedva su čekali da se život polako vrati u normalu, da se druže i slobodno kreću, zadovoljni su uslugom u kafićima i trude se da i sami budu odgovorni pa poštuju sva propisana pravila i mere prevencije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.