Borski kikbokseri obećavaju nove medalje

BOR- Značajnim povećanjem broja mladih članova na trenzinzima, Kikboks klub Bor je u 2018. godini ušao u period stabilnog rada. Posle prestanka takmičenja, višestruki najbolji sportista Bora Siniša Vladimirović posvetio se, zajedno sa suprugom Aleksandrom, trenerskom pozivu, a volja novih članova kluba da brzo stignu i do takmičarskih rezultata videla se već na otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu, koje se boduje u okviru Svetskog kupa u disciplini kik lajt kontakt.

„Rezultat je bio solidan.“, rekao je trener borskih kikboksera Siniša Vladimirović i obrazložio: „Nikola Kolev je, nažalost, izgoreo u želji da napravi što bolji rezultat, pa je neke poene nesmotreno primao i nesmotreno je izgubio meč. Boban Nikolić je dosta pametno vodio meč, slušao moje instrukcije iz ugla. I pored toga što je nastupao u višoj kategoriji, jer je on sa svojih 55 kilograma bio prijavljen u kategoriji do 57 kilograma u kojoj nije imao protivnika, pa je nastupao u kategoriji do 63 kilograma. I sa gotovo deset kilograma težim borcima izašao je na kraj vrlo uspešno, obe borbe je dobio ubedljivo, po 3:0“.

Nakon prvenstva centralne Srbije u disciplini K1, drugog dana vikenda, u Nišu, borski klub planira nastup i na državnom prvenstvu, u Vlasotincu.

„Ja se nadam da će, što se tiče Opštine Bor, sredstva koja su obećali i za koja smo konkurisali i koja smo dobili, nama će ona da pokriju sva takmičenja na koja smo nameravali da izađemo. Ove godine ćemo gledati da popunimo i mlađe uzrasne kategorije, nećemo voditi pionire, ali kadete i juniore nadam se da ćemo voditi više, takođe će da nastupaju i seniori, Boban Nikolić i Marina Mladenović, tu imamo i Lazara i Damira kojima će ovo biti prvi mečevi. Klub je zaživeo, dosta je dobro što se i pripadnice lepšeg pola priključuju treninzima, imamo između 25 i 30 članica kluba, koje rekreativno vežbaju tri puta nedeljno, ali prema rečima moje supruge, koja im vodi treninge, ima devojaka koje su dosta talentovane i koje mogu da se okušaju i na takmičenjima, to se nikad ne zna. Uz ovu grupu na treningu imamo još jednu koja je dosta masovna, imamo još desetak koji pretenduju na buduća takmičenja. Takođe smo počeli da radimo i sa „pionirčićima“, tako da kažem, sa decom uzrasta od pet do osam godina. Jeste mala prostorija za rad, ali snalazimo se, imamo solidne uslove i opremu, nismo se razbacivali sredstvima koja smo dobili, koristili smo sve namenski, tako da deca imaju sa čim da rade i imaju opremu“, zaključio je Vladimirović.

Iako su ambicije Kikboks kluba uvek najveće, uporan rad mladih takmičara nesumnjivo će dati rezultate, na domaćoj i međunarodnoj sceni. Tako je, na primer, do nedavno mladi član borskog kluba Nemanja Novaković nastavio jesenas karijeru u Švedskoj i već posle nekoliko meseci uspeo da stigne i do statusa pobednika značajnog takmičenja u Stokholmu. Nove medalje sigurno čekaju i nova imena u borskom kikboks klubu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.