Borski komunalci nastavili čišćenje ulica gradu i puteva prema selima

BOR – Nove snežne padavine poslednjih dana nisu prouzrokovale veće probleme borskim komunalcima koji su nastavili čišćenje ulica u gradu i selima, da bi se saobraćaj na svim putnim pravcima nesmetano odvijao.

Jučerašnje padavine su bile slabijeg intenziteta ali nam nisu stvorile veće probleme. Naše ekipe su odmah izašle na teren i svi putni pravci su prohodni i nije bilo nikakvih problema u funkcionisanju saobraćaja. Već u toku noći smo očistili ulice prvog i drugog prioriteta, a u toku dana nastavili smo čišćenje ulica trećeg prioriteta i bacanje soli“, kaže direktor Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Osim gradskih saobraćajnica, borski komunalci nastavili su i čišćenje rejonskih puteva prema selima.

Zbog pojačanog inteziteta vetra najproblematičnija je deonica puta prema Gornjanu, koja je usled smetova najkritičnija za održavanje. Naša ekipa je u poslednjih deset časova već drugi put izašla na teren i očekujemo da ćemo samo sa raonicima održati čistim ovaj put u suprotnom uključićemo i radne mašine. Ekipe smo uputili u Metovnicu, Luku i Brestovac, Slatinu, Oštrelj, a ako stignemo biće očišćeni i putevi u Donjoj Beloj Reci“, dodaje direktor Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Prema rečima Dalibora Orsovanovića, 90 odsto gradskih saobraćajnica i prilaza obrazovnim ustanovama je očišćeno, a predstoje intervencije u višim delovima grada.

U ovom naletu smo se potrudili da očistimo prilaze školama i vrtićima, akcenat smo stavili na školu „3. oktobar“ i obdanište „Dečja radost“ gde je, tokom prethodnih padavina, usled uskog kolovoznog toka i parkiranih vozila, u jutarnjim časovima tokom špica, saobraćaj bio onemogućen. Mi smo ovog puta izvezli sneg koji je bio na uskom delu trotoara, tako da smo proširili mogućnost da se i pored parkiranih vozila saobraćaj odvija makar u jednom smeru“, ističe Dalibor Orsovanović.

Na zalihama JKP „3. oktobar“ trenutno ima po 400 tona soli i agregata za nesmetan rad tokom trajanja zimske sezone, ističe Orsovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *