Borski komunalci nastavili da posipaju so na saobraćajnice

BOR – Kako bi se sprečilo zaleđivanje kolovoza i omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja, zimska služba JKP „3.oktobar“ u Boru, nastavila je da posipa so na ulice i trotoare u gradu. Vozila sa solanama prošla su gradskim saobraćajnicama, a uz 35 tona soli utrošenih prvog dana vikenda, posuto je i dodatnih desetak tona, što je omogućilo da se saobraćaj i danas nesmetano odvija.

Večeras i u toku noći se očekuju izrazito niske temperature, što može usloviti poledicu, pa će naše ekipe preventivno ponovo posuti so na gradske ulice. Već od ponedeljka očekuje se temperatura u plusu i nema naznaka da će biti pogoršanja vremena“, kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ u Boru.

Za razliku od prethodnih, ova zimska sezona protiče bez većih problema, jer su je borski komunalci poučeni ranijim iskustvom spremnije dočekali, dodaje Orsovanović.

Mi smo sve realniji u jednoj analizi da je Bor tokom zime u jako surovim klimatskim uslovima, da su zime jako oštre, nagle i sa dosta padavina.  Ono što vidimo, analizirajući zadnjih nekoliko godina je da se lokalno može desiti da u roku od 12 do 24 časa može napadati i do 40 centimetara snega što otežava funkcionisanje zimske službe. Sve padavine, pre svega sneg do 30 centimetara bez problema naše ekipe mogu sanirati, jedino nam veće količine snega prave velike probleme, jer se sa raonicima ne može izbaciti kompletan sneg a to otežavaju i parkirana vozila na ulicama. Kao što vidite normalne snežne padavine ne mogu da utiču na našu efikasnost a nagle i velike padavine ne prouzrokuju samo nama već svima prave probleme“,  ističe Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ u Boru.

Najavljene povoljnije vremenske prilike do kraja februara osim više temperature pratiće i sunčani intervali, dok se uz pretežno kišovito vreme tokom marta, kratkotrajne jednodnevne snežne padavine mogu očekivati tek sredinom meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.