Borski komunalci rade u skladu sa preporukama Vlade

BOR-U Javno komunalnom preduzeću „3.oktobar“ u Boru za vreme tropskih vrućina posao organizuju u skladu sa preporukama republičke Vlade i  Saveza samostalnih sindikata Srbije. Najteže je zaposlenima koji su izloženi direktnom sunčevom zračenju.

„Lepo smo se organizovali i verujte nije nam teško, menjamo se po potrebi i odmaramo. Ipak, završavamo planirani posao„, rekli su nam kosači.

„Radno vreme onih koji su izloženi suncu i visokoj temperaturi je skraćenoi traje od šest, najkasnije do 13.30h, pauze su češće, a obezbeđena im je i dovoljna količina vode i bezalkoholnih pića“, dodao je  je Radmilo Guševac, direktor JKP „3.oktobar“.

Iako su vremenski uslovi izuzetno teški, košenje se odvija prema planiranom rasporedu, u toku je u gradu, a od ponedeljka će početi na Borskom jezeru.

Uređujemo, takođe, sportska igrališta u selima, postavljamo rekvizite, a gde je potrebno saniramo i ograde„, kaže Guševac.

Zbog dugotrajne suše, nestašica vode prisutna je u pojedinim selima. Borski komunalci im dopremaju svakodnevno pijaću vodu, a najčešći zahtevi meštana su iz Bučja, Zlota, Gornjana i Šarbanovca. Da bi se ove tropske vrućine što lakše prevazišle, cisterne po potrebi postavljaju i u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.