Borski lekari obeležili slavu

BOR- Borski zdravstveni radnici obeležavanje slave Sveti Vrači počeli su svetom liturgijom u crkvici u krugu Opšte bolnice. Nakon liturgije u prisustvu  zdravstvenih radnika, gostiju, sveštenstva pravoslavne crkve Sveti Đorđe u Boru u prostorijama Doma zdravlja presečen je slavski kolač.

Prema predanju, svetitelji  Kozma i Damjan su pomagali i lečili ne tražeći za uzvrat ništa “radi dobitka i bogaćenja, već Boga radi”. Humanu misiju lekara, koji su nesebično pomagali bolesne, nastavljaju  borski zdravstveni radnici koji su još jednom istakli značaj ove humane profesije na koju su svi oni i te kako ponosni.

Jako je teško da od dijagnostike do terapije nađemo odgovarajući put i da naši pacijenti budu zadovoljni.Mi  moramo da imamo sa njima dobru komunikaciju i da ig ne gledamo nikako kao bolest nego kao bolesne osobe koje nemaju samo telo nego i dušu“, rekla je dr Blagica Đorić Stojčevski, predsednik Podružnice srpskog lekarskog društva.

Zdravstvenim radnicima i svim porodicama koji je obeležavaju slavu Sveti Vrači čestitala je  direktor Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević.

Ove godine domaćin slave Sveti Vrači je bio dr Zoran Stanojlović,a  za kolačara naredne godine određen je dr Stevan Mejlanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *