Borski okrug se pridružuje inicijativi za objedinjavanje Karpatskog regiona

BOR- Ova  godina za Borski upravi okrug bila je izuzetno uspešna . Značajna finansijska sredstva uložena su u infrastrukturu, rekonstrukciju hidroelektrane Đerdap 1, kladovski most. To su samo neke od investicija koje su realizovane zahvaljujući, između ostalog, zajedničkom angažovanju predstavnika četiri lokalne samoupravi i svih institucija, rečeno je na novogodišnjem prijemu, koji je organizovao Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga.

I upravo to zajedništvo ovaj okrug čini jakim i među boljim u Srbiji na šta sam jako ponosan“, dodao je Vladimir Stanković.

Veoma je važno da se politika Vlade Republike Srbije  sprovodi i na krajenjem istoku i da su najodgovorniji ljudi lokalnih samouprava i upravnih okruga u  nesmetanoj komunikaciji sa građanima i privredom.  .

Najvažnija vest je da će se Borski upravni okrug pridružiti najnovijoj inicijativi za objedinjavanje Karpatskog regiona Evrope kako bi se povezali sa susednim i zemljama u širem okruženju radi realizacije zajedničkih projeka“, naglasio je Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Godina za nama je bila godina izgradnje infrastrukture i u narednoj godini sledi nastavak tako da će  Timočka krajina biti povezana sa  ostatkom Srbije“, dodao je Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog okruga.

Već u ovoj godini se pokazalo se da je Borski okrug u celini jedinstven u sprovođenju zajedničkih interesa Grada Bora i opština Majdanpek , Kladovo i Negotin.

Mi kao okrug imamo veće šanse da zajednički nastupamo na tržištu kad je u pitanju razvoj turizma i privrede“ , istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na novogodišnjem prijemu  u prostorijama borskog upravnog okruga je naglašeno da će se i razvoj rudarstva odraziti na unapređenje borskog i zaječarskog okruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *