Borski osnovci u akciji „Čep za hendikep“

Akciji „Čep za hendikep“ koju na nacionalnom nivou više od godinu dana sprovodi Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata priključila se i borska Osnovna škola „Vuk Karadžić“. Učenici ove škole, njihovi roditelju, ali i ostali građani dobre volje, moći će čepove od plastičnih flaša da ostavljaju u specijalnu kutiju na ulazu u školu i na taj način pomognu kupovinu ortopedskih pomagala.

BOR – Da prikupljanje sekundarnih sirovina, čvrste plastike, ukoliko se organizuje na nacionalnom nivou može mnogo da znači, pokazuje se u akciji „Čep za hendikep“ koja se sprovodi u celoj Srbiji gotovo godinu dana. Ona ima dvostruki karakter – podizanje ekološke svesti o neophodnosti reciklaže kod mladih i prikupljanje sredstava za hendikepirane osobe. Prikupljeni čepovi se prodaju kompanijama koje se bave reciklažom, a novac koji se za njih dobije upotrebljava se za nabavku ortopedskih pomagala za osobe kojima su ona neophodna.

Ovoj akciji priključila se i borska Osnovna škola „Vuk Karadžić“. Učenici škole, njihovi roditelju, ali i ostali građani dobre volje, moći će čepove od plastičnih flaša da ostavljaju u specijalnu kutiju na ulazu u školu. Deca su zainteresovana za ovu akciju, a svoju humanu stranu već su pokazali u nekoliko prethodnih akcija, od kojih su neke i sami inicirali„,  kaže Ivana Pajkić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bor.

Prošle godine u ovoj akciji prikupljene su 32 tone čepova, a od dobijenih sredstava nabavljena je više od stotinu ortopedskih pomagala. U akciji „Čep za hendikep“ na nivou Srbije učestvuje 330 vrtića, 460 osnovnih i 140 srednjih škola, 7 ministarstva, 6 ambasada i gotovo 500 društveno odgovornih kompanija.

Borski osnovci u akciji „Čep za hendikep“, 7. mart 2017. (RTV Bor)

Akciji „Čep za hendikep“ koju na nacionalnom nivou više od godinu dana sprovodi Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata priključila se i borska Osnovna škola „Vuk Karadžić“. Učenici ove škole, njihovi roditelju, ali i ostali građani dobre volje,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *