Borski vatrogasci požrtvovani i spremni za intervencije

BOR-Vozni park  Vatrogasno spasilačke jedinice u Boru u protekloj godini bogatiji je za još tri terenska vozila, kombi, kamion i brojnu opremu, a zaposleno je i deset novih radnika. Zahvaljujući upravo  dobroj opremljenosti i većem broju zaposlenih, borski vatrogasci su uspešno i na vreme reagovali u svim situacijama, a spremni su i maksimalno organizovani i na dalje, rečeno je prilikom posete gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića vatrogasno spasilačkoj jedinici Odeljenja za vanredne situacije u Boru.

„Jedinica je u punom sastavu, vozila su potpuno spremna za brze intervencije, ali primljeni su i novi radnici. To je dobro za sve nas. Brzim reagovanjem oni uvek pomažu građanima, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Veoma je važno da se i dalje oprema zahvaljujući, pre svega, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Republike Srbije, svake godine  obnavlja . Značajna je, međutim, i pomoć Grada Bora.

Gradu Boru je odobren projekat o prekograničnoj saradnji  za nabavku novog vozila i neophodne opreme, kako bi vatrogasci brže reagovali“, dodao Aleksandar Milikić.

Od ukupno 1.000 intervencija vatrogasaca na području borskog okruga u prošloj godini, blizu 900 su zbog požara, što je na nivou proseka. Nakon obnove voznog parka,vatrogascima u četiri jedinice na raspolaganju su 44 vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *