Borski ZOO vrt, Lazareva pećina, Borsko jezero i bazeni najposećeniji

BOR – Bor kao grad bogat brojnim turističkim turističkim atrakcijama, za posetioce iz zemlje iz sveta otvoren je tokom cele godine.

 „Najveću pažnju turista privukao je ZOO vrt Bor iz razloga što u aprilu, maju i početkom juna dok ne počne raspust deca vole da dođu i posete Zoološki vrt. Sada tokom leta su aktuelni i bazeni i Brestovačka banja, Hotel Jezero i samo Jezero i kupalište. Možemo reći da pre svega i svako od njih dođe i do nas u pećinu fino se odmori, može da obeduje, da se posluži jer hotel je u funkciji a mi smo tu da im avanturu u pećini predstavimo na najbolji mogući način. Deci i mladima posebno je interesantno da čuju istorijat i zanimljivosti i mitove koji ih fasciniraju. najveći broj fotografija i selfija imamo upravo iz pećine“ kaže Maja Bakoč, direktor Turističke organizacije Bor.

Letnja turistička sezona u Boru zvanično je počela otvaranjem Lazareve pećine u Zlotu 2. maja. Zlotsku pećinu, kao jedan od najznačajnijih speleoloških lokaliteta Bora i istočne Srbije, iz godine u godinu obilazi sve veći broj domaćih i stranih turista, pa interesovanje posetilaca nije izostalo ni ove godine.

Što se Lazareve pećine tiče do sada je, na sredini sezone, prodato preko 3000 karata. Dobro ide i prodaja suvenira, u proseku je prihod 10.000 dinara nedeljno“„ ističe Maja Bakoč, direktor Turističke organizacije Bor.

Osim u ZOO vrtu i u Hotelu Jezero, turisti će suvenire uskoro moći da kupe upravo na lokaciji ispred pećine gde je projektom planirana izgradnja još jedne suvenirnice koja će ujedno biti i info centar.

U pitanju je projekat odobren od strane Ministarstva pravde. Odlučili smo se da tamo napravimo jednu etno kuću, koja će podsećati na etno seoski turizam kojim se inače bavimo, a koja će između ostalog biti novi vid radnog mesta našim vodičima. U planu je i da se uz turistički info centar tu otvori još jedna suvenirnica, treća koja će uz informacije o turističkim lokalitetima grada Bora turistima omogućiti da tu kupe i suvenir i ponesu uspomenu iz našeg kraja“, dodala je Maja Bakoč.

Sredstva u iznosu od 1500 evra za izgradnju budućeg turističkog info centra ispred Lazareve pećine obezbedilo je Ministarstvo pravde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *