„Boru i boranima“ izložba Nenada Vasiljevića

BOR – Slikari imaju viziju, oni vide budućnost, a put koji ka budućnosti trasira borski slikar Nenad Vasiljević Neške jeste put ljubavi i umetnosti rekao je u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru osnivač i direktor Centara za vizuelne umetnosti Barti iz Beograda Milenko Janković otvarajući izložbu pod nazivom Boru i Boranima, kojom je Nenad Vasiljević obeležio 35 godina bavljenja slikarstvom.
„Ja sam zaista zadivljen ovim slikama, ovde je sva lepota Bora i okoline preneta i zabeležena na platno a Nenad to radi upravo kao najveći i najblji srpski slikari. Izloženi radovi potvrđuju da je naške savladao sve slikarske veštine“– dodao je Janković.
Otvaranju izložbe prisustvovali su zamenik predsednika opštine Bor Saša Vukadinović i genarealni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor Blagoje Spakovski, i iskazali zadovoljstvo što grad bakra osim prirodnog bogatstva ima i ogromno blago u ljudima poput Nenada Vasiljevića.
„Kad bi svi poput Nenada dali od sebe sve najbolje, Bor bi zablistao u punom sjaju „ – rekao je Vukadinović,
a Spaskovski dodao da ne zna koju bi sliku kupio jer svu sve izuzetno lepe, pa ne može da se odluči. Za Nenada Vasiljevića prirodne lepote Bora su pravi izazovi i gotovo svaki motiv želi da zabeleži na platnu, onako kako ga on doživljava, u stilu realista.
„Ja sam realan čovek I slikam onako kako vidim I što mislim da je prijemčljivo za oko I drugim ljudima. to je realiza, koji jako cenim pa gas toga I radim. Mislim da nisam pogrešio
„- istakao je Nenad Vasiljević na otvaranju izložbe, kojoj je prisustvovao izuzetno veliki broj poštovalaca njegovog stvaralaštva.
Izložba slika „Boru i Boranima“ biće otvorena do 7. Maja, posetioci imaju priliku da u galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije pogledaju više od 40 odabranih ulja na platnu, koje je ovaj borski slikar uradio u protekle 3 ipo decenije.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2mzeum“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.