Broj testiranih na korona virus se povećava

BOR-U Boru se povećava broj pregleda u Kovid ambulanti koja je određena za preglede pacijenata sa visokom temperaturom i respiratornim infekcijama. Samo u ponedeljak javilo se 79 pacijenata. Za sada je registrovano šest  obololelih od korona virusa, a 38  se prate u kućnoj izolaciji.Testiranja se nastavljaju.

„. Do sada je testirano 46 pacijenata, a Dom zdravlja dobija briseve po nalogu epidemiologa, koji traži da se testovi rade pacijentima sa određenom kliničkom slikom“, rekla je Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja .

Ostali pacijenti koji imaju druge zdravstvene probleme pregledavaju se u Domu zdravlja. Za njih i zdravstvene radnike  otvoren je samo jedan ulaz na kojem pacijente sačekaju lekar i dve medicinske sestre koji sprovode trijažu i usmeravajuih  na dalje preglede, nastavlja priču direktor Doma zdravlja Vesna Radosavljević, demantujući informacije koje kruže društvenim mrežama.

„U ovoj zdravstvenoj ustanovi  postoje dva ulaza i nikako nisu u kontaktu pacijenti koji dolaze na redovne preglede i oni koji se javljaju radi uzimanja uzoraka zbog eventualne sumnje na korona virus“, dodala  je dr Vesna Radosavljević.

Takođe, i onkološki pacijenti i trudnice pregledavaju se po određenim algoritmima prema kojima postoje boksevi za njih. U svakom slučaju trudnice imaju prioritet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *