ZAJEČAR – Prvi put nakon mnogo godina u Brusniku je održana jedna kulturna manifetacija koja je okupila veliki broj meštana, koji nisu krili zadovoljstvo jer je selo ponovo oživelo.

Kulturno-umetničkom programu je prethodilo takmičenje u pripremanju gulaša u kome je učestvovalo sedam ekipa. Treće mesto osvojili su Katarina Monoholja i Dalibor Jovanović, bračni par koji živi u Grčkoj, drugoplasirani je bio Stanimir Đukić iz Brusnika dok je najbolji gulaš pripremila Zorica Simonović iz zaječarskog naselja Kotlujevac.

 Manifestaciju je otvorila Elena Matković gradski većnik za kulturu koja je istakla da je cilj gradske uprave da svako selo ima svoju manifestaciju. Nastupila su četiri kulturno umetnička društva: „Penzioner“ iz Zaječara, „Gradec“ iz Gradskova, „Dubočane“ iz istoimenog sela i „Romulijana“ iz Gamzigrada. A nastupu je prethodio defile učesnika ulicama Brusnika i zajedničko kolo na platou ispred Doma kulture.

Organizatori su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Turistička organizacija grada Zaječara, u saradnji sa Mesnom zajednicom Brusnik, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *