Budžet Grada Bora za 2021. veći od 2.2 milijarde dinara

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na 17. sednici 35 od 36 predloženih odluka koliko je bilo na dnevnom redu.

Prema odluci o budžetu za narednu godinu, o kojoj se vodila najveća rasprava, lokalna samouprava u Boru će u 2021. godini imati na raspolaganju približno 2,2 milijarde dinara. Iako su planirane sredstva manja u odnosu na ovu godinu, glavna izdvajanja ostaju ista, kao i novac predviđen za kapitalne investicije, rečeno je na sednici Skupštine grada.

Odbornici su usvojili i izveštaj o izvršenju budžeta za devet meseci ove godine, izveštaje o radu javnog sektora u istom periodu, odluke o lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenje javnih površina, trajnom produženju mogućnosti za reprogram dugova građana za komunalne usluge, dopunu odluke o snabdevanju toplotnom energijom i cenovniku usluga za korišćenje posebnog parkirališta kod gradske pijace.

Bor je postao i jedan od 200 gradova i opština u Evropi koji je usvojio Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti, a prihvaćene su i odluke o izradi lokalnog akcionog plana za rodnu i ravnopravnost, kao i plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja do 2023. godine.

Odlukom odbornika za  direktora Centra za socijalni rad postavljena je Saška Milošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *