Centar Brestovca uskoro u „novom ruhu“

0

Planovi uređenja infrastrukture u Boru i selima ove građevinske sezone su ambiciozni, ističu nadležni. Kada je reč o selima, izgradnja ili nastavak izgradnje vodovoda, asfaltiranje ulica, kao i uređenje centara sela su najobimniji poslovi. Radilište je aktuelno u Brestovcu, gde je u toku uređenje centra sela.

BRESTOVAC, BOR – U borskom selu Brestovac u toku je uređenje centra ove mesne zajednice. Biće izgrađenje pešačke taze, odmorišta, postavljenje behaton ploće, ivičnjaci, kao i zaštitna ograda na obodu Brestovačke reke. Prema rečima nadležnih u Gradskoj upravi uređenje centara sela završeno je u Zlotu, Gornjanu, Metovnici, Šarbanovcu i biće nastavljeno po uvrđenoj dinamici i u ostalim selima.

Plan je da se u narednih nekoliko godina iz budžeta grada obezbede sredstva za asfalitanje oko 300 km atarskih puteva u selima, dok će u gradu biće kompletno uređene sve ulice, trotari, prilazi zgradama. U toku su radovi u NGC-u i biće nastavljeni i u ostalim naseljima, na osnovu plana i potreba građana„, najavio je gradonačelnik Aleksandar Milikić koji je sa saradnicima obišao radilište.

Prema planu u borskim selima ove građevinske sezone biće asfaltirano oko 25 km puteva. Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 250 miliona dinara, koliko i za asfaltiranje saobraćajnica u gradu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *