Centroistok i Apoteka Bor pred odbornicima Skupštine grada Bora

0

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora odlučivaće na 20. sednici koja je zakazana za 23. april o 16 predloga odluka.

 Između ostalog odlučivaće se o dva predloga koji se direktno  odnose na Centroistok, a posredno na izgradnju nove toplane. Prema prvoj odluci Grad Bor bi do kraja ove godine od Akcijski fonda trebalo da otkupi 16.807 akcija privrednog društva Centroistok, odnosno oko osam odsto, čija je ukupna vrednost na berzi oko 12 miliona dinara. Iako je grad Bor većinski vlasnik, prema važećim propisima, bez ovog udela ne mogu se donositi odluke, niti uvoditi značajnije promene u ovom preduzeću. Za narednu godinu, kako se prethodno čulo na sednici Gradskog veća, planirano je da se uđe i u otkup deonica manjih akcionara. Cilj je da se omogući uređenje Zelene pijace, da objekti koji pripadaju Centroistoku stave u funkciju, ali i da se omogući izgradnja nove toplane čija bi lokacija trebalo da bude na mestu gde su magacini Centroistoka. Na dnevnom redu je i podnošenje predloga Vladi Republike Srbije o prenosu vlasništva nad zemljištem na kome se nalaze magacini Centroistoka.

Pred odbornicima će se naći i početni i godišnji likvidacionom bilans Apoteke Bor, prema kome uz više od 400 miliona dinara duga koja je Grad Bor kao osnivač preuzeo i za koji su potpisani reprogrami, Apoteka Bor, na osnovu prijava u likvidaciji, ima još približno 90 miliona dugova i 40 miliona dinara potraživanja. Najveći deo dugova odnosi se na zarade i poreze na zarade zaposlenih, dok su sva potraživanja od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Na dnevnom redu su i izmene programa poslovanja pojedinih javnih i javno komunalnih preduzeća u Boru i predlog programa mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada Bora za 2021. godinu.

Radio i televizija Bor direktno će prenositi 20. sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *