Četiri godine lista „Oko istoka“

BOR – Osim na programu Regionalne televizije Bor, na radiju i na sajtu, informacije iz ovog dela Srbije, građanima su dostupne i u štampanom izdanju lista „Oko istoka“. Iz štampe je februara 2013. godine izašao prvi broj, a menadžment preduzeća „Štampa, radio i film“ na taj način nastavio je tradiciju medijske kuće koja je uz građane skoro 50 godina. Ovog meseca, list obeležava četiri godine postojanja.

„Obeležavamo četiri godine postojanja naših novina. Najpre je to bio bilten Javnog preduzeće „Štampa, radio i film“, međutim, prošle godine u septembru registrovali smo ovaj časopis. On je dobio i svoj ISSN broj kod Narodne biblioteke Srbije, tako da to više nije besplatan primerak, već sada građani u celom regionu mogu da nađu list „Oko istoka“ na kioscima. Možemo da budemo zadovoljni za sada i prodajom, mada je ovo tek drugi broj koji se prodaje. U našem listu su, osim aktuelnih dešavanja u gradu koja pratimo, uglavnom informacije koje su korisne građanima da mogu da ostvare neka svoja prava“, rekla je Danijela Novović, glavni i odgovorni urednik Radio televizije Bor.

List „Oko istoka“ ima i dokumentarnu vrednost, jer će štampana reč ostati kao vredan trag za generacije koje dolaze. U pripremi lista učestvuje cela redakcija RTV Bor, pa je sadržaj bogat i raznovrstan.

„S obzirom na brojnu redakciju mi možemo da ponudimo i raznovrsnije sadržaje, ne samo za informacije iz Bora već i drugih gradova u regionu gde imamo dopisnike. Naša redakcija na dnevnom nivou ima veliki broj informacija, pa je neophodno da na kraju meseca uradimo selekciju i izaberemo najznačajnije i šta može da bude aktuelno i za mesec dana kada broj izlazi“, kaže Danijela Novović.

U skladu sa finansijskim mogućnostima, u narednom periodu, plan i želja menadžmenta preduzeća „Štampa, radio i film“ je da list izlazi više puta mesečno. Za sada ga čitaoci po simboličnoj ceni mogu kupiti mesečno, na kioscima.

Četiri godine lista OKO ISTOKA, 6. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.