Četiri medalje za PSD „Crni vrh“ Bor

0

BOR – Planinarsko smučarsko društvo „Crni vrh“ Bor, postiglo je veliki uspeh na takmičenju u planinarskoj orijentaciji održanom na Fruškoj gori, uzevši četiri medalje u sve četiri kategorije.

Takmičenje je održano u subotu, 10. marta, na Fruškoj gori, u neposrednoj blizini Planinarskog doma na Stražilovu. Bilo je ukupno 200 učesnika što je oko 50 ekipa, naše Planinarsko društvo je imalo četiri ekipe u tri kategorije. Četiri puta su bili na pobedničkom postolju. Juniori su osvojili zlatnu medalju, devojčice srebrnu, a pioniri su uzeli srebrnu i bronzanu medalju. To je izuzetan uspeh za ovako značajno takmičenje prvog kola lige Srbije, jedno od najjačih takmičenja u našoj državi. Planinarska orijentacija je deo planinarskog sporta gde se članovi ekipa kreću pomoću karte i busole, i za što kraće vreme pronalaze tačke koje su im zadate od strane sudija. Po pronalasku tačaka dolaze na cilj, predaju kartu, zaustavlja se vreme i tako se boduju i određuju pobednici ovog takmičenja. Izuzetno atraktivno takmičenje koje će od 2020. godine biti uvršteno u Olimpijski sport. na Fruškoj gori teren je ogroman, a u zavisnosti od kategorije je i dužina staze. Za juniore je staza bila duga oko 8 kilometara, a za pionire oko 6,5. U planu nam je sada drugo kolo na Avali, da se još bolje prikažemo i donesemo još neku medalju našem gradu i sledećeg meseca naša organizacija trećeg kola lige Srbije na planini Stol„, kaže Zoran Petrović trener u PSD „Crni vrh“ Bor.

Pripreme za takmičenje u planinarskoj orijentaciji trajalo je oko šest meseci, bilo je naporno, ali se trud isplatio, kaže Đorđe Petrović, kapiten juniorske ekipe koja je uzela zlatnu medalju. Planinarsko smučarsko društvo „Crni vrh“ Bor nastaviće da promoviše planinarenje među mladima, kako bi omasovilo ovaj sporta koji deci donosi mnogo benefita: zdrav rast i razvoj, česta putovanja, boravak u prirodi i upoznavanje prirodnih prostranstava, druženje i sticanje novih prijatelja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *