Cilj stonotenisera ispunjen, plan promenjen

0

BOR- U sezoni u kojoj su postigli najveći uspeh u istoriji muškog stonog tenisa u Boru, predstavnici borskog kluba ispunili su i glavnu ambiciju, da budu bolji od najmanje dva tima Druge lige jug, što je trebalo da obezbedi i opstanak. Ipak, na pomolu je nova reorganizacija sistema takmičenja, pa novi uspeh u plasmanu ne prati i mogućnost za pravljenje još boljih planova za narednu sezonu.

„I želja i ambicija bile su nam da ostanemo u ligi. U samom takmičenju to nam je i uspelo. Međutim, sredinom drugog dela sezone stigao nam je dopis o reorganizaciji liga, prema kojem će iz Druge lige ispadaju četiri, eventualno i šest timova. Svi su bili zatečeni, jer se pravila igre menjaju pred kraj sezone. A vrhunac toga bio je pre poslednjeg kola u sezoni, kada je stigao novi dopis Stonoteniskog saveza Srbije o reorganizaciji svih regionalnih takmičenja u Srbiji, tako da sada imamo situaciju da su registrovana tri regiona od bivšeg regiona Niš, regioni zapadne, južne i centralne Srbije i Borski okrug je svrstan u sva tri. Verovatno i njima nedostaju ekipe da konstituišu regionalno takmičenje, a nas nisu bilo šta pitali. Tako da je u ovom trenutku poprilično maglovito gde ćemo i kako da učestvujemo i u kojoj ligi“, rekao je Aleksandar Buđelan iz Stonoteniskog kluba „Bor“.

Okosnica borskog tima, kako je i najavljeno, bio je Nikola Colić, koji je pojedinačno osvojio najviše poena i, uz pomoć saigrača, doprineo da Borani konkurenciji pruže veoma jak otpor.

„Sezona je protekla tako da smo mi ostvarili pet pobeda. Čak smo u Boru iznenadili prvoplasiranu ekipu koja do tada nije imala poraz, ali tada smo i mi bili kompletni. To nam govori da smo bili spremni i da smo želeli da opstanemo u drugoj saveznoj ligi. Međutim, Gavrilović je otišao, nije mogao da bude cele sezone sa nama, što se odrazilo na ekipu, tako da nismo uspeli da dostignemo i ono što smo obećavali, najavljivali i što smo zacrtali pre početka sezone. Ali, nadam se da ćemo sledeće godine uspeti da se vratimo i da ćemo opravdati ono što smo i najavljivali“, rekao je Nikola Colić, pojedinačno najuspešniji igrač borskog stonoteniskog kluba.

Bez obzira na još uvek neodređen status, Stonoteniski klub Bor na kratku letnju pauzu bar ide sa jasnim dostignućima i spoznajom da ima kvaliteta i kadrove za jaku konkurenciju. I ovogodišnje otvoreno prvenstvo grada imalo je veliki broj učesnika, a podmladak kluba i stalna otvorenost za nove članove, bilo takmičare, bilo rekreativce, garantuju da ne preti silazna putanja, česta u mnogim sportovima kada se dostigne određeni nivo.

Cilj stonotenisera ispunjen, plan promenjen, 1. jun 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *