Dan OŠ “ Đura Jakšić “ u Krivelju

0
BOR – Osnovna škola Đura Jakšić u Krivelju obeležila je 163  godina postojanja i rada.Školu je 1852. godine osnovao Marko Milošević, učitelj iz Sombora, a njeni današnji radnici odgovorno i savesno obavljaju svoj posao što potvrđuju rezultati – učešća na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih oblasti  gde  učenici redovno postižu dobar plasman i odlična sradnja svih zaposlenih što je prošle godine nagrađeno priznanjem za najbolji kolektiv.
„Čast mi je da predstavim školu koja proslavlja 163. rođendan. Trudili smo se da opravdamo nagradu za najbolji kolektiv koju smo dobili, kao i da održimo nivo na kome smo bili kada je reč o uspehu učenika na takmičenjima. Republička smotra orača je nešto što bih istakao kao veliki uspeh, a organizacija takvog takmičenja je veoma značajan korak za nas ako uzmemo u obzir da je „Đura Jakšić“ seoska škola sa malim brojem učenika. Danas smo pripremili prikladan program-prezentaciju o školi, dramski komad, muzičke tačke“ , rekao je Branimir Dević, direktor OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju.
Ova obrazovna ustanova, sa četiri isturena odeljenja u selima borske opštine, ima 158  učenika .U prethodnih godinu dana, škola je renovirana što je znatno poboljšalo uslove rada. Inače, prateći tehnološki napredak, među prvima je otvorila svoj sajt i fejsbuk stranicu. Ponosni na dosadašnje rezultate rada, nastavnici i učenici ove obrazovne ustanove, ispunili su obećenje dato na prošlogodišnjoj proslavi i bili veoma uspešni u prehodnih godinu dana, a daće sve od sebe da nastave stazom uspeha i u narednim godinama.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qtcm1″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *