Dan OŠ “Mihajlo Sporić” u Majdanpeku

Osnovna škola “Mihajlo Sporić” u Majdanpeku, koja od 2021. godine nosi ime prerano preminulog uspešnog matematičara i fizičara, jednog od najdarovitijih mladih naučnika Srbije, poreklom iz Majdanpeka, obeležila je svoj dan. Svečanosti su prisustvovali i Mihajlovi roditelji, koji su učenicima ove škole  poručili da je uz veliki trud i zalaganje sve moguće.

MAJDANPEK – Osnovna škola “Mihajlo Sporić” u Majdanpeku, koja od 2021. godine s ponosom nosi ime prerano preminulog uspešnog matematičara i fizičara, jednog od najdarovitijih mladih naučnika Srbije, poreklom iz Majdanpeka, obeležila je svoj dan.

Za dan ove obrazovne ustanove uzet je datum rođenja Mihajla, čiji su roditelji prisustvovali svečanoj priredbi.

Ovo je svečan i radostan dan za školu, za nas kao roditelje dan sećanja na našeg Mihajla kojeg smo prerano izgubili. Nadamo se da će njegovo ime sadašnjim i budućim učenicima ove škole biti motiv za zalaganje, jer je uz veliki trud sve moguće, pa i uspesi koje je Mihajlo postigao sa samo 22 godine”, rekao je Zoran Sporić, Mihajlov otac.

Pored časti što nosi ime Mihajla Sporića, uz njegove roditelje i porodicu i majdanpečka škola  čuvaće trajno uspomenu na njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.