Dan rudara svečano obeležen i u Boru

BOR-Na svečanosti, povodom Dana rudara Srbije u „Klubu Zijin“ u Brestovačkoj Banja,kojoj su prisustvovali  predstavnici Vlade Srbije,poslovni partneri, prijatelji kompanije Zijin Bor Koper i predstavnici društveno političkog života Bora, Ministar  rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić  je istakao da ova rudarska kompanija, kao i većina ostalih u Srbiji beleži dobre proizvodne rezultate. Sve ono što je dogovoreno nakon dolaska kineskog strateškog partnera to je i ostvareno.

„Rekli smo da će biti sačuvano pet hiljada radnih mesta , danas imamo stotinu više, obećali smo velike investicije i to smo ispunili,a raste i proizvodnja katodnog bakra. Ove godine će Zijin  Bor Cooper  proizvesti 85.000 tona, više od 26 odsto nego u 2018.godini“, dodao je ministar Antić.

Generalni direktor Long Ji je naglasio da zajedničkim radom kineskih i borskih stručnjaka ostavren napredak.

„Prošlo je osam meseci našeg zajedničkog ulaganja. Preuzimanjem dela kompanije jasno smo pokazali odlučnost da ćemo tesno sarađivati. Nismo se delilio već smo zajedno radili kao radnici borske industrije bakra.Rezultati supokazali da smo u prvoj polovini 2019.postigli zavidna ostvarenja“, dodao je Long Ji.

Kompanija Serbia Zijin Copper Bor nastavila je  tradiciju dodele priznanja “Inženjer Šistek”, koje se uručuje za doprinos u razvoju kompanije. Ove godine prestižnu nagradu dobili su Bojan Maksimović,rukovodilac elektroodržavanja u Topionici i fabrici sumporne kiseline ,Nebojša  Stojadinović, zamenik rukovodioca ogranka RBM- a, Arso Kljajević, rudarski inženjer i Saša Perišić, rukovodilac sektora za BZNR, ZOP i odbrane.

 U Klubu Zijin u Brestovačkoj banji sutra će biti upriličen u tradicionalni svečani ispraćaj radnika kompanije Serbia Zijin Cooper Bor, koji su između dva rudarska praznika otišli u penziju biće Njih je ove godine 125.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *