Dani Brestovačke banje 17. avgusta

BOR – U Brestovačkoj Banji pored Bora 17. avgusta će i ove godine biti organizovana tradicionalna manifestacija Dani Brestovačke banje.

Prema programu manifestacije, tokom prepodneva biće održano takmičenje u pripremanju hrane „Zlatne ruke“, muzejska postavka i prodajna izložba suvenira, rukotvorina i starih zanata. Svečano otvaranje manifestacije očekuje se u podne, a nakon toga biće predstavljen dolazak kneza Aleksandra Karađorđevića u Brestovačku Banju.

Tokom popodneva biće organizovan nastup kulturno umetničkih društava iz Bora, a tokom popodneva nastupiće i grupe i Egipta, Severne Makedonije i Beograda. Za posetioce biće organizovan i obilazak Lazarevog kanjona i obilazak Lazareve pećine.

U večernjim satima tradicionalno biće upaljena preobraženjska vatra uz celovečernji koncert grupe „Sanja Ilić i Balkanika“.

Za posetioce će iz Bora biti organizova besplatan prevoz do Brestovačke banje. Program se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *