Debelolužani uređuju korita i obale Peka i Todorove reke

U okviru redovnog Plana odbrane od poplava, Mesna zajednica Debeli Lug, u opštini Majdanpek, u saradnji sa lokalnom samoupravom  privodi kraju  čišćenje korita reka Pek i Todorove, u ukupnoj dužini od oko 500 metara.  U  planu I u uređenje obala, odnosno keja, duž kojeg će biti postavljenje klupe i osvetljenje.

MAJDANPEK – U okviru redovnog Plana odbrane od poplava, Mesna zajednica Debeli Lug, u opštini Majdanpek, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Javnim preduzećem “Srbijavode” privodi kraju čišćenje korita reke Pek i Todorove, koje protiču kroz ovo selo.

Pored uređenja korita ove dve reke, u ukupnoj dužini od oko 500 metara, u planu je i uređenje obala, odnosno keja, duž kojeg će biti postavljene klupe i osvetljenje. Nakon završetka radova,  kuće koje se nalaze u slivu pomenutih reka, više neće biti plavljene, što se poslednjih godina često dešavalo, a samo selo dobiće jedan sasvim novi, lepši izgled”, kaže Dragan Iljenkarević, odbornik u SO Majdanpek.

Vrednost radova, koje izvodi Preduzeće za puteve i građevinsko zemljište Majdanpek, a finansira lokalna samouprava, je oko pola miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *