Do juna nova LED rasveta u svim delovima opštine Bor

BOR – Predstavnici lokalne samouprave i kompanije „Elektromontaža“ Kraljevo i „Minel Šreder“ potpisali su ugovor o zameni kompletne ulične rasvete u Boru i okolnim selima štedljivom LED rasvetom. Tender za ove radove raspisan je početkom januara, na njega se prijavilo ukupno pet ponuđača, a ova grupa kompanija dala je najpovoljniju ponudu i najbolje uslove.

„Ono što smo obećali pre šest – sedam meseci sada ispunjavamo. Osavremenićemo rasvetu svuda u Boru i okolnim selima. Bor dobija šest i po hiljada novih svetiljki,  odnosno i grad i sela dobijaju kompletno novu LED rasvetu. Osim zamene svetiljki, radiće se reparacija i rekonstrukcija postojećih stubova, tamo gde je to potrebno i moguće, a tamo gde to nije moće biće postavljeni novi. Nakon potpisivanja ugovora, u narednih 90 dana, svi radovi bi trebalo da budu završeni. Pravimo veliku uštedu ovim projektom, koji će sam sebe otplaćivati. Građani dobijaju mnogo bolju rasvetu, posebno u ulici Moše Pijade koja je jedan od najvećih problema u Boru. Naravno, biće obuhvaćene sve ulice u gradu i selima. Određeni broj svetiljki novijeg tipa i generacije koji će se skinuti, biće u narednom periodu ugrađen na novim trasama odnosno pozicijama. Siguran sam da će opština Bor po završetku ovog posla biti najbolje osvetljena opština u Srbiji.“ – naglasio je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Ukupna investicija iz opštinskog budžeta je 195 miliona dinara, koja će biti plaćena u naredne tri godine. Samo na bazi uštede električne energija, za manje od tri godine ceo projekt će biti otplaćen, dok će nakon toga godišnja ušteda biti oko 50 miliona dinara.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/534-A1dSYUM“ frameborder=“0″ allow=“autoplay; encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *